Jaltest Central Service- ECU programozás

A járművek modernitásának köszönhetően a karbantartásuk és javításuk napjainkban egyre inkább speciális szaktudást és eszközöket igényel. A Cojali ez felismerve vezette be a Jaltest Central Service nevű új szolgáltatását, mely lehetőséget kínál arra, hogy bizonyos programozási és kalibrációs feladatokat a Jaltest eszköz gyártójának mérnökei távolról végezzenek el a járművén.

Ez a szolgáltatás új lehetőségeket teremt a technikusok számára, lehetővé téve olyan összetett műveletek végrehajtását, mint például bizonyos ECU-k feltanítás, ami korábban még soha nem volt elérhető utángyártott diagnosztikai eszközökkel.

Az igénybevétel könnyű és egyszerű folyamatot követ: ha problémát észlel, csak vegye fel velünk a kapcsolatot. Miután megbeszéltük a lehetőségeket, kapcsolatba lépünk a Cojali mérnökeivel, akik felmérik, hogyan tudnak segíteni az adott probléma megoldásában. Ezután következik a szolgáltatás megrendelése, a számlázás és annak rendezése, majd az időpont egyeztetése Önnel és a Cojali mérnökeivel.

Az időpont kiválasztása előtt azonban elengedhetetlen, hogy ellenőrizzük, teljesülnek-e az alábbi feltételek: 

  • Érvényes Jaltest licenc
  • Jaltest V9 interface
  • Stabil internetkapcsolat
  • Folyamatos jelenlét, hogy a Cojali mérnökei szükség esetén instrukciókat adhassanak, amihez elengedhetetlen, hogy valaki a folyamat során tevőlegesen ott tartózkodjon

A szolgáltatás használatonkénti fizetésre épül, így nincs szükség előfizetésre. Csak akkor fizet, amikor valóban igénybe veszi a szolgáltatást.

A szolgáltatás hasznosságát egy partnerünk példája is jól szemlélteti. Egy DAF teherautón Knorr-Bremse gyártmányú AdBlue szivattyú cserére történt, melyhez feltanításra is szükség volt. Helyzetében alapvetően egy DAF szervízzel kellett volna kapcsolatba lépnie, vagy olyan szervizzel, ahol rendelkezésre áll DAF gyári diagnosztika és a művelethez megfelelő jogosultság. Azonban a hosszadalmas időpont egyeztetés helyett partnerünk velünk lépett kapcsolatba, és mi a Cojalival közösen elvégeztük a szükséges kalibrációs műveleteket távolról. A Jaltest profi mérnökei pár órán belül rendelkezésre álltak, így partnerünk jelentős időt és költséget takaríthatott meg.